6 Aralık 2007 Perşembe

yogurtlu ispanak


çürümek üzere olan brüksel lahanalarını da içine ekleyerek bulgurla birlikte bu ıspanakları yaptım.. sebze fobik olan sevgili kızım ayıla bayıla yedi.. bence bulgur ıspanağa pirinçten daha çok yakışıyor..
malzemeler
1. 1 kg ıspanak
2. 1 büyük soğan piyazlık doğranmış
3. 1 yemek kaşığı domates salçası
4. 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
5. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
6. 1 çay bardağı pilavlık bulgur
7. 1 tatlı kaşığı karabiber
8. tuz
9. 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
10. 8-9 adet brüksel lahanası
11. 1 diş sarmısak
yoğurtlu sos
yoğurt
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı süt kreması
yapılışı
1. tencerede ayçiçek yağı kızdırılır. doğranmış soğanlar atılır. pembeleşinceye kadar kavrulur. dövülmüş sarmısak eklenir. ateşte biraz çevrilir. salça eklenir. yıkanmış ıspanaklar tencereye ilave edilir. ıspanaklar aşağı doğru inince brüksel lahanaları ve bulgur atılır. baharatlar da eklendikten sonra zeytinyağı üzerinde gezdirilir. yaklaşık 20 dakika pişirilir.
2. dövülmüş sarmısağı krema ve yoğurtla karıştırın. krema gerçekten çok hoş bir tat veriyor.

Hiç yorum yok: