29 Kasım 2007 Perşembe

peynirli köfte (parmesan veya tulum)


malzemeler
1. 250 gr kıyma
2. 1 yumurta
3. yarım çay bardağı süt
4. yarım çay bardağı galeta unu (un veya 2 dilim bayat ekmek içi de olabilir)
5. yarım çay bardağı parmesan veya tulum peyniri
6. 1 soğan rendelenmiş
7. 1 tatlı kaşığı köfte baharı
8. 1 tatlı kaşığı kimyon
9. 1 tatlı kaşığı karabiber
10. 3 yemek kaşığı sıvıyağ
yapılışı
1. kıymaya yumurtayı ekleyin yoğurun. peyniri sütle birlikte ezin kıymaya karıştırın. soğan ve galeta ununu da ekleyip karıştırmaya devam edin. baharatları da karıştırdıktan sonra küçük köfteler yapın. 15 dk derin dondurucuda dinlendirin.
2. tavaya eklediğiniz kızgın yağda her iki tarafını da kızartın. dilediğiniz bir salatayla servis yapın. biz bu köfteleri kumpirle birlikte yedik.

Hiç yorum yok: