30 Kasım 2007 Cuma

kumpir


malzemeler
1. 4 patates
2. 4 yemek kaşığı tereyağı
3. 4 yemek kaşığı kaşar rendesi
4. 1 su bardağı bezelye
5. 2 orta boy havuç
6. 2 yeşil biber
7. 1 kase yeşil zeytin
8. dilerseniz siyah zeytin, salatalık ve kara lahana turşusu da ekleyebilirsiniz.
9. tuz
yapılışı
1. fırın poşetini bir kaç yerden delerek içine yıkayıp kuruladığınız patatesleri yerleştirin. patatesleri de bir kaç yerinden deliyoruz. patateslerin patladığını görmedim ama patlıcanlar fırında patladığında çok komik oluyorlar. 200 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
2. bezelye, havuç ve biberleri buharda 20 dk pişirin. bezelyeler yumuşasın.
3. fırından çıkan patateslerin içine önce tereyağı koyun. bıçak yardımıyla içine karıştırın. sonra kaşar rendesiyle tuzu ekleyip karıştırın. üstüne bezelye, havuç, biber ve zeytinleri ilave edin. yemeklerime burun kıvıran sevgili kızım bu kumpirlere kumpirella adını verdi.

Hiç yorum yok: