aslında burdaki yemekte gulaş kullandım fakat bonfileyle yaptığım zaman daha yumuşak ve lezzetli oluyor.
malzemeler
(4 kişi için)
1. yarım kg bonfile et
2. 1 pk mantar
3. 6 adet kırmızı biber
4. yarım su bardağı süt
5. 1 çay bardağı sıvıyağ
6. 1 yemek kaşığı tereyağı
7. tuz, biberiye, karabiber
yapılışı
1. etleri, biber ve mantarları fırın tepsisine koyun. daha sonra etleri sütle ovalayın. biberlerin üstünü sivri bir bıçak yardımıyla delin. daha sonra tüm malzemelerin üstüne sıvıyağ, tuz, karabiber ve biberiyeleri ekleyerek karıştırın. fırın tepsisine mantar, biber ve etleri düzgün bir şekilde dizin.
2. etlerin üstüne tereyağını ince dilimler halinde keserek koyun. 250 derece fırında 35-40 dk pişirin. afiyet olsun.
3 yorum:
Blogun hayırlı olsun, hoşgeldin:) Güzel tarifler var. Bademli pasta ilgimi çekti. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle...
teşekkürler sevgili bocuruk.
Füsun'cuğum,
Ben biberlere talibim, gerisini siz yiyebilirsiniz.
Yorum Gönder