22 Kasım 2007 Perşembe

pancar turşusu


bloglar arasında gezerken gördüğüm pancar turşuları özellikle de küçük evin mutfağındaki baştan çıkartıcı fotoğraf yıllar öncesinden kalan o tadı aklıma düşürdü. geçen gün sebze reyonunda pancarları görünce ben de bunu yapabilirim dedim. bir kaç farklı tarifi karıştırarak ben yeni bir tarif yarattım. sonuç çok lezzetli oldu.
malzemeler
1. şekilde görüldüğü gibi 8 adet şeker pancarı
2. 1 su bardağından biraz az üzüm sirkesi
3. 5 diş sarmısak
4. 1 tatlı kaşığı şeker
5. 1 yemek kaşığı deniz tuzu
6. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
7. pancarların üstüne gelecek kadar su
yapılışı
1. şekerpancarı yıkanır. kabukları incecik soyulur. bir tencereye üstüne gelecek kadar su konur. pişirilir. (çatal batırdığınızda içine girecek kadar)
2. sarmısaklar tuzla birlikte dövülür.
3. pişirilen pancarlar 4 veya 5 parçaya dilimlenir. kavanoza yerleştirilir. içinde piştiği suya soğuduktan sonra sirke, sarmısak, şeker, tuz ve zeytinyağı ilave edilerek pancarların üstüne dökülür. 2 gün sonra afiyetle yenir.

Hiç yorum yok: