19 Kasım 2007 Pazartesi

acur ve biber turşusu




kışa hazırlık etkinliği benim katıldığım ilk etkinlik. kışa hazırlık benim hiç bilmediğim bir alandı. çok iyi oldu.
malzemeler
1. biber ve acur (5 lt lik turşu kabı için)
2. 1 el basımı sirke (bu şu demek oluyor; sirke şişesini alttan elinizle kavrayacaksınız, 4 parmak gelen miktar kadar)
3. 10 bardak su
4. yumurta ayarı deniz tuzu (bu ne kadar; yıkadığınız yumurtayı suya koyuyorsunuz yumurta yukarı çıkana kadar azar azar tuz ekliyorsunuz)
5. 1 bardak şeker
6. 1 kaşık limon tuzu
7. 3-4 diş sarmısak, 1 bardak maydanoz yaprağı
8. üzeri için ağırlık. biz asma dalı kullandık.
yapılışı
1. biberleri ve acurları yıkayın. çürük olanları ayıklayarak. 10 bardak suya yumurta ayarı vererek tuz ekleyin. sirke, 1 bardak şeker ve limon tuzunu da ilave edin. maydanoz ve sarmısaklarla beraber biber ve acurları düzgün bir şekilde turşu kabına dizin. su karışımını biber ve acurların üstüne boşaltın. yukarı çıkmaması için ağırlık yerine asma dalları koyabilirsiniz. sarı bir renk alınca turşu olmuş demektir.

5 yorum:

Tijen dedi ki...

Sevgili Füsun,
Tazecik ve lezzetli sitenin ilk linki benden olsun. Nice güzel dostluğa vesile olması dileğiyle.

fusun dedi ki...

..sevgili tijen, kitaplarınız, fotoğraflarınız ve lezzetli tariflerinizle daha çok bir sanatçısınız. çok teşekkürler..

leziz-özlem dedi ki...

hımmmmm bir turşu bu kadarmı gzel görünür......harika....

AYSEL dedi ki...

Turşunuz bir harikaaaaa. Ellerinize sağlık sevgiler.

Beyhan dedi ki...

Merhaba,
Fotoğrafı görür görmez,"İşte turşu dediğin böyle olur"dedim.Ellerinize sağlık.