13 Kasım 2007 Salı

lahmacun içli börek

evinizin etrafında lahmacun pidesi yaptıracak bir fırın yoksa ve canınız lahmacun istediyse evde yapabileceğiniz pratik bir tarif;
malzemeler (lahmacun harcı antep usülü)
3 adet yufka
250 gr kıyma
2 adet soğan
4-5 diş sarmısak
4 domates
4-5 sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 bardak maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
tuz
yapılışı
1. lahmacun harcı için, kıymayı, 3 adet domatesi, soğanları, sarmısakları ve maydanozu çukur bir kapta karıştırın. zeytinyağı ve salçayı ekleyin. en son tuz ve karabiberi ilave edin.
2. yufkayı yarım ay şeklinde tezgaha serin. sigara böreği keser gibi 4 parçaya ayırın.
3. lahmacun harcını herbir yufka parçasına 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde koyup sarın. üstlerine bir yumurta sarını sürdükten sonra sivri bir bıçakla çizik atın.
4. domatesi ve biberleri incecik doğrayıp böreklerin üzerine yerleştirin.
5. 200 derece fırında 45 dakika pişirin. harika oluyor. ayranla servis yapmanızı öneririm . afiyet olsun.

Hiç yorum yok: