30 Kasım 2007 Cuma

sarmısak ve limon soslu tavuk


malzemeler
1. 2 tavuk budu, 2 tavuk göğüs fileto
2. 2 soğan doğranmış (veya 6-7 adet arpacık soğan)
3. 6 diş sarmısak
4. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
5. 1 yemek kaşığı domates salçası
6. 1 yemek kaşığı biber salçası
7. 1 kase sıcak su
8. 4-5 sivri biber
9. 1 tatlı kaşığı köfte baharı
10. 1 tatlı kaşığı karabiber
11. 2 tatlı kaşığı nane (1 kaşığı sonradan sosa konacak)
12. 1,5 limon suyu
13. 1 tatlı kaşığı fesleğen
14. tuz
yapılışı
1. soğanları yağda pembeleşene kadar pişirin. içine tavukları ve ezilmiş 3 diş sarmısağı ekleyin. tavukların her iki tarafının hafifçe pişmesini sağlayın. 1 kase sıcak suda salçaları eritip tavukların üzerinde gezdirin. üstüne köfte baharı, karabiber, fesleğen ve 1 tatlı kaşığı naneyi serpin. biberleri uzun doğrayarak ilave edin. karıştırın. 20 dk kadar pişirin.
2. geri kalan 3 diş sarmısağı ezin. üstüne limon suyu ve naneyi ekleyin. pişen tavukların üzerinde gezdirin. tencerenin kapağını bir süre kapalı tutun. yeşil salatayla servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: