15 Aralık 2007 Cumartesi

kestaneli pilav




malzemeler
1. 1 kase fırında pişmiş kestane
2. 1 kase pirinç
3. 2 ince uzun doğranmış havuç
4. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
5. 2 yemek kaşığı tereyağı
6. karabiber, tuz
7. 2 kase kaynamış su
8. 1 yemek kaşığı kuş üzümü
yapılışı
1. pirinçleri yıkayıp tuzlu suda bekletin. havuçları zeytinyağı ile kavurun. kestaneleri ve kuş üzümünü de ilave edip pişirin.
2. suyu süzülmüş pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak serin.
3. karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyin. en son 2 kase suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin.

3 yorum:

Tijen dedi ki...

Bak bunun için Ankara'ya gelirim Füsun. Yok yok en iyisi oturup kendim yapayım. (Bu sene kestane çok pahalı değil mi?)

fusun dedi ki...

Sevgili Tijen teşekkürler.. Ankara'ya geldiğinde muhakkak uğra. yemesi sevap biliyorsun..:)

Akdeniz Kızı dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor...benimde oğlum benim yemeklerime mutlaka birşey takar..:(((...anneannesiyle kıyaslıyor...:))