22 Kasım 2007 Perşembe

zeytinyağlı çalı fasulye


aslında yazın yaz sebzeleri kışın kış sebzeleri tüketilmesi taraftarıyım fakat özel istek üzerine yanına tereyağlı bulgur pilavıyla hazırladım.
malzemeler
1. 1 kg çalı fasulye
2. 3- 4 domates
3. 2 soğan
4. 2 diş sarmısak
5. 1 limon
6. tuz, karabiber, biberiye
7. dereotu
8. yarım su bardağı zeytinyağı
9. 1 yemek kaşığı biber salçası
10. 1 yemek kaşığı domates salçası
yapılışı
1. zeytinyağının yarısı tencerede kızdırılır. içine soğanlar ve sarmısak ilave edilir. soğanlar pembeleşince salçalar eklenir. ve doğranmış fasulyeler ilave edilir. 10 -15 dk kadar fasulyeler bu şekilde kavrulur. yarım su bardağı su eklenir. rengi biraz değişince üstüne domatesler serilir.
2. domateslerin üstüne kalan zeytinyağı gezdirilir. tuz ve baharatlar atılır. ben kapağını açmadan kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirdim ancak yumuşadılar. piştikten sonra üstüne limon dökülür. dereotu serpilerek servis yapılır. afiyet olsun.

Hiç yorum yok: