24 Kasım 2007 Cumartesi

yufkada cevizli tavuk



bir gün önceden çokça artan bulgur pilavını bu tarifle yeniden değerlendirdim. gerçekten çok lezzetli bir yemek çıktı ortaya. daha önce bu tarifi pirinç pilavıyla yapmıştım fakat bulgur pilavıyla kesinlikle daha lezzetli oldu.
malzemeler
1. 2 tavuk göğüs fileto büyükçe
2. 3 tavuk budu
3. 1 büyükçe su bardağından daha az bulgurla yapılmış tereyağlı bulgur pilavı. (daha az olan kısmı bir gün önceki yemekte yendi çünkü(:
4. 1 yufka
5. 9-10 arpacık soğan
6. 1 yemek kaşığı kuş üzümü
7. 1 yemek kaşığı zencefil
8. 1 tatlı kaşığı köri
9. 1 tatlı kaşığı tarçın
10. 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz
11. 1 yemek kaşığı tereyağı
12. 2 yemek kaşığı sıvıyağ
13. 1 yemek kaşığı bal
14. 4 adet sarmısak
15. 1 yumurta
16. 1 yemek kaşığı susam
17. 1 avuç ceviz
yapılışı
1. bir tencerede tereyağının üstüne sıvıyağ dökerek eritin. içine arpacık soğanları ve ezilmiş sarmısağı atın. hafifçe pişsinler. tavukları da ekledikten sonra balı, cevizi, zencefili, tarçın ve köriyi üzerine serpin. bu şekilde biraz pişmelerini sağlayın. üstüne 1 çay bardağından daha az sıcak su ekleyin. tuzunu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın. tavuklar 20-25 dk kadar pişsinler. bu arada tavuk parçalarını çevirmeyi unutmayın.
2. dikdörtgen borcamı yağlayarak üstüne yufkayı serin. bulgur pilavının içine kuş üzümünü ilave ederek yufkanın üstüne şekildeki gibi ekleyin.
3. pişen tavuk parçalarını sosuyla birlikte bulgur pilavının üstüne yerleştirin. yufkayı katlayarak kapatın. üstüne yumurta sarısını sürdükten sonra susam serpin ve 200 derece ısıtılmış fırında yufkanın üstü kızarana kadar pişirin.
4. fırından çıkan yemeğin üzerine bir kapak kapatıp 15 dk kadar dinlendirin. bu işlem buharlaşmayla sertleşen yufkanın yumuşamasını sağlıyor. daha sonra da afiyetle yiyin.

2 yorum:

Tuba dedi ki...

Merhaba Fusun, yufkada cevizli tavugun cok nefis gorunuyor, ustelik de oldukca zenginmis malzemeleri. Ellerine saglik. Bence kizin, boyle yemek yapan bir anneye sahip oldugu icin cok sansli. Sevgilerimi gonderiyorum San Diego'dan..

fusun dedi ki...

ben de san diego'ya sevgilerimi gönderiyorum. profilinde yemek yapmanın sana terapi gibi geldiğini yazmışsın.. gerçekten ben de günlük hayatın hırgüründen kopup mutfağa girdiğimde ayrı bir dünyaya girmiş gibi hissediyorum. bana çok keyif veriyor..