26 Kasım 2007 Pazartesi

üzümlü kurabiyeler



bu kurabiyeler gece 12:00 de ani bir kararla yapıldı. İki tepsi olarak.. önce üst tepsideki yağlı kağıt ızgaraya değince tutuştu. ufak çaplı bir yangın atlattım. yılmadım. devam ettim. fakat daha sonra da alt tepsideki kurabiyelerin altları tamamen yanarken üstleri hala hamurdu. (bu fizik yasalarına göre nasıl mümkün oldu bilemiyorum..) neyse ki üst tepsideki kurabiyeler iyiydi. demek ki bu fırın iki tepsiyi aynı şekilde pişiremiyor...:(
malzemeler
1. 1 + 1/4 bardak un
2. 120 gr tereyağı
3. 1 su bardağı toz şeker
4. 1 yumurta
5. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
6. yarım tatlı kaşığı tuz
7. 1 pk vanilya
8. 1 su bardağı kuru üzüm
yapılışı
1. terayağı oda sıcaklığına getirilir. hatta ben çok soğuk olduğu için çok az bir süre ısınmaya yeni başlayan fırının içine koyup çıkarttım. tereyağına şeker eklenerek iyice çırpılır. içine yumurta ilave edilir. çırpılmaya devam edilir. daha sonra vanilya eklenir. tekrar çırpılır.
2. başka bir kapta un, tuz ve kabartma tozu karıştırılır.
3. Daha sonra sıvı karışıma unlu karışım eklenir. bu kısımda artık tahta spatulayla karıştırmaya devam edilir. içine üzümler de ilave edildikten sonra buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
4. dinlenen kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır (oldukça aralıklı 4-5 cm kadar) tepsiye dizilir. daha önce ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.

5 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

öncelikle atlattığın badireler için büyük geçmiş olsun,aman dikkat et.
ama onca badireye rağmen çok nefis görünüyorlar kurabiyelerin,ellerine sağlık.

fusun dedi ki...

merhaba mutfak havlusu senin hamsili köfteni deneyeceğim ben de hala aklımda...

Kevser dedi ki...

Merhaba, üzümlü kurabiyeler cok hos olmuslar, ellerine saglik. Bir üzüm sever olarak mutlaka denemeliyim.

Selam ve sevgilerimle..

kitchensweetkitchen dedi ki...

Tariflerinizin hepsi çok güzel.Ellerinize sağlık.

banu gökşin dedi ki...

canım ellerıne saglık bu guzel tarıfe bayıldım . sevgılerımle..