27 Kasım 2007 Salı

inegöl köfte


bu köftelerin gerçekten inegöl olması için bir gece buzdolabında bekletilmeleri gerekiyor. fakat biz çok açtık ve evde başka yiyecek yoktu. bu yüzden ızgara yapıp yedik(:
malzemeler
1. 300 gr dana kıyma (kemiksiz döş)
2. yarım çay bardağı galeta unu
3. yarım çay bardağı su
4. 1 soğan (rendelenmiş)
5. yarım çay bardağı kaşar rendesi
6. 1 tatlı kaşığı tuz
7. 1 tatlı kaşığı karbonat
8. 1 tatlı kaşığı limon suyu
yapılışı
1. kıymanın içine galeta unu, tuzu ve suyu ekleyin. İyice yoğurun. ve 24 saat buzdolabında dinlendirmek üzere vedalaşın.
2. ertesi gün mümkünse pişirmeden 4-5 saat önce kıymaya soğanı ve üstüne limon suyu dökerek köpürttğünüz karbonatı ekleyerek karıştırın. kaşar peynirini de ilave edin.
3. az yağlı tavada, ızgarada veya 200 derece ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz. yanında buharda pişmiş brokoli, havuç, ve brüksel lahanalarıyla birlikte.

Hiç yorum yok: