11 Kasım 2007 Pazar

mamelika (mıhlama)


malzemeler
1. 1 yemek kaşığı tereyağı
2. 2 yemek kaşığı mısır unu
3. 2 çay bardağı su
4. 6 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi

yapılışı
1. tereyağında mısır ununu kavurun. hafifçe pembeleşsin. azar azar ve karıştırarak kaynamış suyu ekleyin.
2. pişmesine yakın kaşar peyniri rendesini ilave ederek karıştırın. peynir tuzlu değilse tuz ekleyin.
sıcak yenmesi gerekiyor. afiyet olsun.

3 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

mıhlamayı yerken abartmamak lazım,nefis bir tat insan dayanamıyor çünkü:))
dün sabah bizde vardı harikaydı.
çok güzel görünüyor,elinize sağlık

fusun dedi ki...

teşekkürler mutfak havlusu. profilinizi okudum. siz de yemekle ilgili bir yer açmak istemişsiniz. ama olmamış. yıllardır ben de arkadaşlarımla planlar yaparım. bir mekan açmakla ilgili umarım bir gün bu dileğiniz gerçekleşir.

Adsız dedi ki...

Aşçı Forum

Aşçı İş Arayanlar

Aşçı Arayanlar

Yerli Yemek Tarifleri

Aşçı Okulları

Dünya Global Mutfak

Profesyonel Yemek Malzemeleri



Profesyonel Sos çeşitleri


Tatlı Pasta Çeşitleri


Resturant Kurulumu


Yemek Üzerine İş yeri Kurulumu


Profesyonel Mutfak Malzemeleri


Gastronomi