18 Kasım 2007 Pazar

kestaneli tavuk butları


bu yemeğin tarifini portakal ağacından aldım. zira tüm siteler kestaneyle birlikte bir tüm tavuk kullanırken hatice hanım butlarını kullanmış. ben tarifi biraz değiştirdim. fas mutfağından inanılmaz lezzetli bir yemek.


malzemeler

1. 6 adet tavuk butu
2. 2 adet soğan
3. 1 tatlı kaşığı tarçın
4. 1 tatlı kaşığı zencefil
5. 1. tatlı kaşığı köri
6. 1,5 yemek kaşığı bal
7. 300-350 gr kestane (fırında pişmiş)
8. 1 tatlı kaşığı karabiber
9. tuz
10. 2 yemek kaşığı tereyağı
11. 2 yemek kaşığı sıvıyağ
12. 1 su bardağı sıcak su
yapılışı
1. tavukları yıkayın suları süzülsün. bu arada tencerede yağları kızdırın. doğradığınız soğanları yağın içinde soteleyin. soğanlar pembeleşince içine tarçın, zencefil ve köriyi atın. aslında orjinal tarifte köri yerine safran kullanılıyor ama köriyle de muhteşem oldu. tavuk butlarını ve sıcak suyu da içine ekleyin. karabiber ve tuzu da ilave ettikten sonra 25 dakika boyunca kapağını açmadan pişirin.
2. butlar piştikten sonra onları tencereden çıkartın. tenceredeki karışıma 1,5 yemek kaşığı bal ekleyip kestaneleri içine atın. 10 dk boyunca kestanelerin bu bal sosunu iyice içine çekmesini sağlayın. daha sonra kenara aldığınız butları tekrar tencereye koyun 5 dk daha pişirin. nefis oluyor. mutlaka deneyin.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba Füsun,

evet ayarlar tamamdır. :)

yardımcı olabileceğim birşey olursa elimden geldiğince seve seve yardım ederim.. İlk başladığımda blog işine bana da çok karmaşık gelen tarafları olmuştu. :)

Bu sırada tavuk ve kestane fikri garibime gitsede mutlaka deneyeceğim. iki tat bir araya geldiğinde nasıl bir lezzet çıkacağını kestirememek süpriz hoş olabilir. :)
ellerine sağlık.

bu sırada linklerime ekledim seni umarım sakıncası yoktur.

sevgiler...

fusun dedi ki...

teşekkür ederim. sevgiyle..