9 Kasım 2007 Cuma

kremalı domates çorbası



malzemeler
5 domates normal boyda
2 kaşık un
2 kaşık tereyağı
1 kaşık zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı süt
2 bardak kaynamış su
1 yemek kaşığı kuru kekik
1 bardak kaşar peyniri rendesi
tuz, karabiber
yapılışı
1. tereyağı ve zeytinyağını tencereye koyun. unu ekleyin. kokusu gidene kadar kavurun.
2. bu arada domatesleri yıkayıp rondoda doğrayın. ben salçaları da içine atıyorum. iyice karışıyorlar.
3. kavrulan unun üstüne domatesli harcı ekleyin. üstüne kaynamış suyu dökün. tuz, karabiber ve kekik ekleyin. koyulaşana kadar karıştırın.
4. 1-2 taşım kaynatın. servis yapmadan önce sütünü ekleyin.
5. kaselere koyduktan sonra kaşar rendesi veya 1 tatlı kaşığı krema dökebilirsiniz.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: