11 Kasım 2007 Pazar

fırında biberiyeli ve defneli balık (çipura)

malzemeler
1. 4 adet balık çupra
2. 2 yemek kaşığı biberiye (rosemary)
3. 2 limon
4. 4 adet defne yaprağı
5. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
6. 1 yemek kaşığı tereyağıtereyağı
7. tuz, karabiber

yapılışı
1. balıkların üstü verev gelecek şekilde bıçakla çizilir. yıkanır. suları süzülecek şekilde bir kevgire konulur.
2. küçük bir tabakta tuz, karabiber, biberiye karıştırılır.
3. ben fırın tepsisinin altına yağlı kağıt keserek seriyorum böylece yemek sonrası tepsi yıkama zahmeti olmuyor. (o da yoksa fırın poşeti kullanın. fakat sakın aluminyum folyo kullanmayın fırında- uzmanlar yüksek ısıda metallerin besine geçerek zehir etkisi yarattığını söylüyor) bu kadar bilgiden sonra;
4. balıklar tepsiye alınır. üstlerinde incecik bir çizgi şeklinde akıtılarak zeytinyağı gezdirilir. çok yağ dökmeyin çupra zaten yağlı bir balıktır.
5. hazırladığınız tuzlu ve biberiyeli karışımı balıkların her iki yanına ve içine serpin.
6. balıkların içine incecik dilimlenmiş 2 adet limon ve 1 adet defne yaprağı koyun.
7. en son balıkların üstüne ince kestiğiniz tereyağlarını sürün.
8. 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. sarmısaklı roka salatası ve mamelikayla birlikte servis edin . afiyet olsun.

Hiç yorum yok: