1. 15 adet kuru kabak ve patlıcan
2. 15 tepeleme yemek kaşığı pirinç
3. 4 adet domates
4. 2 adet soğan
5. 12 diş sarmısak
6. yarım çay bardağı zeytinyağı
7. 2 tatlı kaşığı nane, tuz
8. 1 yemek kaşığı domates, 1 yemek kaşığı biber salçası
9. 1 adet limon
10. 1 bardak doğranmış maydanoz
yapılışı
1. kaynar suda kuru dolmaları yumuşayana kadar pişirin.
2. pirinçleri yıkayın. soğanları, sarmısakları ve domatesleri rondoda doğrayın. hepsini çukur bir kaba alın. salçaları , maydanoz ve naneyi ekleyin. zeytinyağının yarısını dökerek hepsini karıştırın.
3. dolma içini kabak ve patlıcanların içine bir kaşık yardımıyla koyun. dolmaların ağzını domatesle kapatın. tencereye dizerek üstüne zeytinyağının kalanını ekleyin. üstüne 1 bardak kaynamış su dökün. orta harlı ateşte pişirin.
üstüne limon sıkarak servis yapın. afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder