malzemeler:
26 top kurabiye için
1 yumurta
26 top kurabiye için
1 yumurta
125 gr tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya pudra şekeri
kurabiyenin içi için:
4 elma
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
50 gr ceviz
dışı için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya pudra şekeri
kurabiyenin içi için:
4 elma
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
50 gr ceviz
dışı için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
pudra şekeri
yapılışı:
1. porselen çukur bir kabın içine eritip ılıttığınız tereyağını, yoğurdu, yumurtaları ve şekeri alıp karıştırın. içine unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip özlü bir hamur haline getirin. hamuru 10 dak. dinlendirin. Bu arada elmaları soyup rendeleyerek ya da rondo da doğrayarak şekerle birlikte elmalar suyunu bırakıp çekene dek pişirin. tarçın ve ceviz içini ekleyin ve karıştırın. hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. elinizle hamuru açarak inceltin. içine soğuyan elmalı içi doldurup hamurun ağız kısmını büzerek kapatın. hamur toplarını yağlanmış fırın kabına dizin ve 190C ısıtılmış fırında kurabiyelerin altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin. benimki biraz yandı(:
2. şekeri ve suyu 5 dakika kaynatın. limon suyunu ekleyip 1 dakika daha kaynatmaya devam edin ve sonra şerbeti soğutun. top kurabiyeleri fırından alır almaz soğuk şerbetin içinde döndürün. kurabiyelerin şerbeti emmesini sağlayın. sonra kurabiyeleri şerbetten çıkararak üstüne pudra şekeri serpin. servis tabağına alın. şekerpareye benzettiler bizimkiler.
yapılışı:
1. porselen çukur bir kabın içine eritip ılıttığınız tereyağını, yoğurdu, yumurtaları ve şekeri alıp karıştırın. içine unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip özlü bir hamur haline getirin. hamuru 10 dak. dinlendirin. Bu arada elmaları soyup rendeleyerek ya da rondo da doğrayarak şekerle birlikte elmalar suyunu bırakıp çekene dek pişirin. tarçın ve ceviz içini ekleyin ve karıştırın. hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. elinizle hamuru açarak inceltin. içine soğuyan elmalı içi doldurup hamurun ağız kısmını büzerek kapatın. hamur toplarını yağlanmış fırın kabına dizin ve 190C ısıtılmış fırında kurabiyelerin altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin. benimki biraz yandı(:
2. şekeri ve suyu 5 dakika kaynatın. limon suyunu ekleyip 1 dakika daha kaynatmaya devam edin ve sonra şerbeti soğutun. top kurabiyeleri fırından alır almaz soğuk şerbetin içinde döndürün. kurabiyelerin şerbeti emmesini sağlayın. sonra kurabiyeleri şerbetten çıkararak üstüne pudra şekeri serpin. servis tabağına alın. şekerpareye benzettiler bizimkiler.
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder