17 Aralık 2007 Pazartesi

kabak tatlısı



kabak tatlısı tariflerinin bir kısmı fırında bir kısmı ocakta pişirmeyi öneriyorlardı. hangisi daha lezzetli öğrenmek için ikisinden de yaptım. yarısını fırında yarısını tencerede. sonuç kesinlikle fırında yapılanın daha lezzetli olduğuydu.
malzemeler
1. 2 kg kabak
2. kabakların üstünü örtecek kadar şeker
3. 4 -5 adet karanfil
4. dilerseniz vanilya da atabilirsiniz
5. ceviz
6. kaymak
yapılışı
1. fırın tepsisine kabakları dizin. üstlerini örtecek kadar şeker serin. kabaklar suyunu salıp şeker görünmez oluncaya kadar bekleyin. bu yaklaşık 4-5 saat sürüyor. ama ben 1 gece bekledim.
2. fırını 200 derece sıcaklığa getirin. kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
3. dilerseniz kabak tatlısı üstüne kaymak onun üstüne de ceviz serperek servis yapabilirsiniz. ev de kaymak yoktu o yüzden sadece ceviz ekledim. afiyetler..

1 yorum:

serinmavi dedi ki...

Hayırlı ve huzurlu bir bayram diliyorum...Sevgiler....